Tapasztalataim a JVC DR-MH20S videofelvevővel

A vásárlás időpontja: 2005. október 4.
A vásárlás helye: Tokár Transzport Szolgáltató Kft.
Vas- Műszaki Kis- és Nagykereskedelem
1047 Budapest
Fóti út 59.

Eseménynapló

2005. október 30.
60 perces felvétel készült a Discovery Channelről. A minőség csapnivaló. Állandó képhibák zavarják az élvezetet. Különösen visszafelé történő lejátszáskor. Látszik, hogy a gond a változó képrészleteknél van. Az MPEG encoder hibázta el a dolgot. A film az elejétől számított 5'30"-nél lejátszás közben egyszerűen elakad, mintha vége lenne. Ha csak a bélyegképen megy, a menü bal felső sarkában, a készülék úgy kikattan, hogy még a menüből is kiszáll, és visszatér az élőképhez. Pedig megvan az egész műsor! Ha az ember megfelő gombnyomással átugorja a hibát, vagy más módon mögé pozícionál, végig lehet nézni az egyórás filmet. (Persze a képhibákkal együtt.)

nem naplózott időpont
A készülék spontán rebootot hajtott végre.

2005. november 22.
"DUBBING" közben a készülék lefagyott. (A progress bar megállt, és a távirányítóra nem reagált többé.) Kézzel kellett resetelni.

2005. november 23.
Felvétel közben a készülék lefagyott, majd spontán rebootot hajtott végre. A bootolás sikertelen volt, végtelen sokáig villogott az előlapot megvilágító kék LED, a kijelzőn pedig a LOADING felirat. A HDD meg csak kerregett-kerregett. Úgy 5 perc után kihúztam a konnektorból.

2005. december 1.
"DIVIDE" közben a kép elfeketedett, majd a berendezés spontán rebootolt.

2005. december 3.
Vagy féltucatnyi felvett, illetve felvételre programozott műsor címe eltűnt.

Miközben zajlott a felvétel, egy már felvett anyag elejéről és végéről le akartam vágni a felesleget. Az első "DIVIDE" után a készülék megdermedt, majd spontán rebootot hajtott végre. (Watchdog van benne?)
Újraprogramoztam a megszakadt felvételt, de az eddig felvett 24 perc eltűnt.

Összekeverett valami a HDD-n. Két South Park epizód van rajta, de bármelyiket választom ki a "NAVIGATION" menüből, mindig csak a november 23-it kezdi el lejátszani. És a felvétel időpontja is látszólag ugyanaz mind a kettőnél. Viszont más az indexkép, és a november 30-i filmet kezdi el bemutatni a bal felső sarokban levő kis képen, ha csak a menüben ácsorog az ember.
Azt hiszem a "weekly overwrite" szisztéma nem éppen korrektül működik.

2005. december 4.
A készülék lefagyott. Kép fekete, hang volt, a távirányítóra nem reagált. Manuális reset.

2005. december 6.
Megfigyeltem, hogy ha folyik a felvétel, de én éppen mást nézek a TV-n, akkor 10 perc után a videó az AV linket aktiválja, és átkapcsolja a TV-t magára. (Háromszor is kipróbáltam!)

2005. december 18.
Egy playlist törlésébe belerokkant a berendezés. Kézzel kellett resetelni. Másodszor is megpróbáltam törölni, megint lefagyott. Újabb reset. Közben a törlendő playlist a listán előreugrott a 002-es elé, de száma nem volt neki. Harmadikra végül sikerült törölni.

2005. december 23.
Lejátszás közben kétszer megnyomtam a DISPLAY gombot. A másodikra már nem reagált a készülék. Se semmilyen más gombnyomásra. Az előlapi STOP gombra sem. Aztán egyszercsak magától elkezdett bootolni. De úgy maradt. Csak a LOADING felirat villogott az elején. A kézi resetelés nem működött. Pár perc után kihúztam a konnektorból. A visszadugás után semmi nem változott. Nem bootolt be. Újabb sikertelen próbálkozás után elcsomagoltam, hogy karácsony után viszem a szervizbe.

2005. december 24.
Tettem még egy kisérletet. Bedugtam a falba, és elmentem reggelizni. Legalább 10 percig recegtette a diszket, de azután helyrejött.

2005. december 26.
Navigation -> Playlist -> "le" nyíl. Erre megdermedt, és bootolt egyet.

2005. december 27.
DUBBING közben bootolt egyet. A másolásra kijelölt két műsor közül csak az egyiket vette fel a DVD-re.

2005. december 31.
Egy rövidke - 35 perces - fevételt szerettem volna törölni. A progress bar nagyon lassan mozgott. Aztán egy percig várt mozdulatlanul. Aztán másodszor is elkezdte törölni ugyanazt a filmet. Magától! Várt, várt, várt. Egyszer csak spontán rebootot hajtott végre. Kb. 8 percig fésülgette a HDD-t. És a végén kiderült, hogy nem is törölte a megadott műsort.

2006. január 1.
A Navigation -> Original menüben jártam, mikor úgy fél percre ledermedt. Fél órával később DIVIDE műveletet hajtottam (volna) végre. Kiírta, hogy "PLEASE WAIT", aztán lefagyott. Fél perc múlva watchdog resetelt. Addig ment az élő műsor hangja, de a bélyegkép fekete volt. A vágást pedig nem hajtotta végre.

2006. január 7.
A Navigation -> Original menüben megnyomtam a "fel" gombot. Fél percre ledermedt. Kisvártatva töröltem volna, de belafagyott. Watchdog reset. 9 percig recegtette a diszket. És a törlést meg kellett ismételni.

2006. január 8.
Pont mint elsején. DIVIDE közben lefagyott. Fekete bélyegkép, élő hang, watchdog reset. 12 és fél percig tartott a boot.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy minden felvett film hangja vartyog lejátszáskor. A sima kikapcsolás nem hozta helyre. Kézzel kellett resetelni.

Pont mint elsején. A Navigation menüben megdermed fél percre, aztán DIVIDE közben teljes crash, watchdog reset. 6 perc 34 másodpercig bootolt. És a vágást meg kellett ismételni.

2006. január 14.
A Navigation menüben megdermedt 40 másodpercre. Se hang, se bélyegkép.

Kb. egy órával később egy törlést dögletesen lassan hajtott végre. Aztán másodszor is nekifutott. Ledermedt. 100 másodpercc múlva a watchdog resetelt. A bootolás 6'45"-ig tartott. És a törlés nem sikerült, meg kellett ismételni. Pont mint december 31-én.

Helyszín: Programme -> Modify (2/3). Ledermedt. A bélyegkép ment. A watchdog resetelt. A bootolás kb. 9 percig tartott.

2006. január 18.
Egy DVD-R lemezen állítólag még 10 perc szabad hely volt. Egy kilenc percnél rövidebb felvételt mégsem engedett rámásolni eredeti formájában. Ezért a DUBBING -> JUST műveletet választottam. A másolás becsült ideje 11 perc volt. 10 percen át minden rendben folyt. Az utolsó percen azonban nem jutott túl. Nem fagyott le, a gombnyomásokra reagált, csak éppen megállt 1 percnél. Fél óra után meguntam, és az ABORT gombhoz nyúltam. Reagált rá. Közölte, hogy "PLEASE WAIT", aztán semmi. 10 perc után kénytelen voltam kézzel resetelni, mert ebből az állapotból már nem lehetett másképp kiszabadítani.

2006. február 4.
A Programme -> Modify (2/3) oldalon ledermedt mikor a "CONFIRM"-ra kattintottam. A watchdog ébresztette. 7'14"-ig tartó bootolás.

Helyszín: Programme -> Calendar Program (2/3). Pont mint az előbb. 7'11".

Élő műsort néztem éppen, mikor a távirányító "DISPLAY" gombjának megnyomásától lefagyott. A watchdog resetelt. 7'20"-ig tartó bootolás.

2006. február 5.
Helyszín: Programme -> Programme List. Lefagyott. Watchdog. 9 perc.

Teljes krach
A Navigation oldalon az Original gombra kattintottam. Rövid - kb. 10 másodperces - dermedés után a készülék bootolni kezdett. Gyorsan, 52" alatt túl volt rajta. De ettől cseppet sem könnyebbült meg. Mikor újra bekapcsoltam, megint megpróbáltam volna lejátszani egy felvett műsort, de ugyanott ugyanúgy halt meg. Harmadszor is és negyedszer is hiába próbálkoztam a lejátszással. Kínomban már kézi resetet is végrehajtottam. Nem segített.
Az Editing -> Original/Modify oldal menvén azt látam, hogy nem a már felvett műsorokat kínálja fel éppen módosításra, hanem a legutolsó elemet a képes menüben, a legtávolabbi jövőben felveendő műsort. Elindultam felfelé a "Page Up" (Menu) gombbal, de a második gombnyomástól bootolni kezdett. Mikor megnyugodott és kikapcsolt, kihúztam a konnektorból és reméltem elfelejti ami bántja.
Nem így történt. Visszadugás után az alábbi szituációkban száll el a fentiekhez hasonló módon:

A jelek szerint akkor száll el a berendezés programja, mikor a HDD tartalmához akar hozzáférni, azon belül is a felvett műsorok listájához. Ezekben az esetekben nem a watchdog resetel, mert azt kb. 100 másodperces dermedés szokta megelőzni, hanem vélhetően a HDD directory tartalma lett inkonzisztens, amitől a hibás program azonnal rossz helyre téved.

2006. február 6.
Megnéztem, hogy mi történik, mikor egy napi felülirású felvétel elkezdődik. A készülék bekapcsolt, ahogy kell, átváltott a megfelelő csatornára, majd a felvétel megkezdésének pillanatában bootolt.

Na MOST viszem a szervizbe! :-(
A garanciális szervizelést Pest megyében a Fény-Hang kft. végzi. (Bp. XIII. Hegedűs Gyula utca 39-41.)

Még egyszer visszadugtam a konnektorba, mielőtt becsomagoltam, hogy meggyőződjek róla, nem fog titokzatosan megjavulni, mire a szervizbe érek vele. A Navigation -> Category oldalon kivásztottam valamit. Elszállt.

Beadtam reggel a szervizbe. Egy kis cédulán mellékeltem ennek az oldalnak az URL-jét, mondván hogy itt a részletes hibalista.

2006. február 8.
Felhívtak a szervizből, hogy törölni kell a HDD tartalmát. Kérdeztem, hogy tán van választási lehetőségem?
Az összes eddig felvett Simpson család ugrott. :-(

2006. február 9.
Csak kíváncsiságból felhívtam őket, hogy vajon nem készültek-e el a diszk formázásával. De igen. Kiváncsi vagyok, ha arra várok, hogy ők értesítsenek, ahogy szóban és írásban megállapodtunk, mikor jutott volna a tudomásomra?
Elhoztam. Állítólag szoftvert is cseréltek benne.
Megnéztem a logokat. Nem olvasták el ezt az oldalt.


2006. február 11.
Elkezdődött egy időzített felvétel, majd egy percen belül hirtelen bootolt a beépített számítógép. És nem is tudott újraindulni. A bekapcsolás után megjelenő JVC logót ismételgette végtelen ciklusban.
Kézi kikapcs./bekapcs. A felveendő filmet törölte a programlistáról, és a diszken se maradt nyoma, hogy elkezdte volna a felvételt.

Szombatról vasárnapra virradóan két műsort kellett volna rögzítenie. Vasárnap reggel mégis csak egyet találtam.

2006. február 19.
Töröltem volna egy felvett műsort. A bitkolbász (progress bar) roppant lassan ment előre, majd a végén megdermedt. Meg az egész készülék is. Kizárólag a tálca nyitása/csukása működött. Percekig vártam, de a watchdog nem resetelt. Kézzel kellett végrehajtanom. A bootolás 12 és fél percig tartott. Azt a bizonyos filmet pedig nem törölte le. Újra meg kellett tennem.

Teljes krach
A február 18-i Simpson családot nem lehet lejátszani. A Navigation menüben ráálltam, és a berendezés azonnal bootolt. És másodszor és harmadszor is. Más műsorszámok és a DVD nem volt érintve. De bármi mást (módosítást, törlést, másolást) próbáltam a Simpson családdal, az mind reboothoz vezetett.

2006. február 20.
Ismét bevittem a szervizbe! :-( Azt mondták egy hét múlva érdeklődjek. (Szóval már azzal sem bíztattak, hogy majd értesítenek, ha kész.)


2006. február 28.
Elhoztam a szervizből. Azt mondták kicserélték benne a HDD-t, és a régi tartalmát átmásolták az újra. (Kivéve a Simpson családot.) A pultnál ülő hölgy határozottan kijelentette, hogy több probléma nem lesz a készülékkel.

Az átmásolásnál az előre programozott műsorok több mint feléből eltűnt a cím. A szombati "Simpson család" bejegyzést pedig nem lehetett sem módosítani, sem törölni. Legalább 6-szor megpróbáltam. Már felkészültem lélekben, hogy viszem is vissza.
Este újra bekapcsoltam és tettem egy újabb kísérletet. Most ki tudtam törölni.

Éjjel egy sorozatot a szokásos EP helyett XP minőségben (és méretben!) vett fel.

2006. március 1.
Éjjel ugyanazt a sorozatot most EP-ben vette fel ugyan, de nem a HDD-re, hanem DVD-re. (Igazán nagyon szépen köszönöm, hogy belerondított abba a lemezbe!) Pedig semmit sem változtattam a felvételi paramétereken.

2006. március 11.
A szokásos. A törlés iszonyú lassú, a végén lefagyott. Pár perc után spontán bootolás. 6-7 percig polírozta a lemezt. És a törlést meg kellett ismételni.

2006. április 2.
Pont mint legutóbb. Ezúttal 6'10"-es bootolás.

2006. április 3.
A törlés lassú, lemerevedett. 3 perccel később a watchdog resetelt. Meglepően gyorsan, 1'50" alatt bebootolt. Mikor újra megpróbáltam kitörölni ugyanazt a filmet, megint ledermed. Sok perccel később elúntam a várakozást, és kézzel reseteltem. Ez alkalommal már 7'43"-ig tartott a boot. És harmadszor is ki kellett törölni a filmet.

10 perccel később, egy felvétel kellős közepén elkezdett bootolni. 6 percig tartott. A beprogramozott sorozatot nem vette föl. Az ütemezés átugrott a következő hétre.

2006. április 10.
A készülék nem reagált semmilyen külső ingerre. Sem a távirányitóval nem lehetett bekapcsolni, sem az előlapi gombokkal. Az óra volt az egyetlen, ami működött rajta. Kézi reset. Kb. 6.5 percig bootolt.

2006. április 23.
Elkezdett lassulni a bitkolbász törlés közben. Gondoltam nem várom meg, míg magátol ledöglik, nyomtam neki egy kézi resetet, hogy kifésülhesse a diszket.
Később éppen editálgattam, mikor észrevettem, hogy pár perce el kellett volna kezdeni egy időzített felvételt. Kiléptem az EDIT funkcióból, mire a berendezés ledermedt. Semmilyen gombra nem reagált. Újabb kézi reset. Jó hosszan bootolt. A felveendő programok listáján továbbra is az élen szerepelt az éppen sugárzott sorozat, de a felvétel nem indult el. Úgy tettem, mintha módosítanám a beprogamozott adatokat, mire végre elkezdte a felvételt.

2006. április 30.
Törléskor lelassult a bitkolbász. Fagyás. Watchdog reset. Ezután tizennyolc percig(!) polírozta a diszket. (Viszont nem kellett újra törölni azt a filmet.) Közben elkezdődött felveendő sorozat. Azt szépen átsorolta másnapra.

2006. május 3.
Valami elkezdett zúgni a készülékben. Minden bizonnyal a hűtőventillátor csapágya kezd kotyogni. Éjszaka nem túl kellemes.

2006. május 6.
A szokásos. Lassú törlés, fagyás 1'59"-ig, watchdog reset, boot 7'51"-ig. A törlést nem kellett megismételni.

Ezután valamikor feltűnt, hogy egy május 1-jén 00:00-kor, a National Geographicról felvett filmről azt állítja, hogy a Spektrumról lett rögzítve.

2006. május 27.
Lejátszás közben időzített felvétel indult. Pár perccel később a kép elsötétült és a berendezés bootolt egyet. Kb. 7 percig tartott. A felveendő műsort kiejtette az emlékezetéből.

2006. június 3.
Ki akartam kapcsolni, mire fennakadt a "PLEASE WAIT" szöveg a képernyőn és a "GOOD BYE" az előlapi kijelzőn. A tuneren lehetett csatornát váltani, más gombra nem reagált. Pár perc után kézzel reseteltem.

2006. június 10.
DVD lejátszásakor darabos volt a hang. A lemez kivétele és betétele nem segített. A Standby gomb megnyomása igen.

2006. június 17.
Törléskor lelassult a bitkolbász, majd a berendezés szinte teljesen megdermedt. A tálca mozgott, csatornát lehetett léptetni a tuneren, és a help is bejött. Minden más halott volt. Watchdog reset, 6 perces bootolás.

2006. július 8.
Pontosan ugyanaz, mint június 3-án.

2006. július 9.
Bekapcsolás után a tuneren nem lehetett csartornát váltani a sorszám megadásával. Léptetni lehetett. Beléptem a Showview programozásba, ettől helyrejött.

2006. július 16.
Kikapcsolás közben megdermedt. A "PLEASE WAIT" felirat virított a képernyőn. Kizárólag a tuner reagált a távirányítóra. Kézzel reseteltem. 6-7 percig tartott, amíg felállt.

2006. július 29.
DVD lejátszást indítottam (volna). Ledermedt. Pár másodperc után watchdog. Kb. 50 másodperc alatt bebootolt.

2006. augusztus 1.
Kikapcsoltam volna, de beledermedt. A tuner reagált a gombnyomásokra, más nem. 15 perc után kézzel reseteltem. 7'14"-ig bootolt.

2006. augusztus 5-6.

2006. augusztus 10.
A szokásos. Törlés, fagyás, kézi reset. Kevesebb, mint 8' boot.

2006. augusztus 26.
A szokásos. Törlés, fagyás, watchdog reset, ~7' boot.

2006. augusztus 31.
"DIVIDE" művelet közben ledermedt. Watchdog, 10'30" boot. Másodszor is megpróbáltam, az eredmény ugyanaz. Majdnem 12'-ig bootolt.

2006. szeptember 3.
A szokásos. Törlés, fagyás, kézi reset, 8'15" boot. Nem törölte ki. Újra megpróbáltam. Már el sem indult a bitkolbász, hanem lefagyott. 1 perc alatt elindult. És sikerült a törlés. És végre fel tudtam darabolni azt, amit 31-én nem.

2006. szeptember 4.
Betettem egy félig megírt DVD-R-t, és megnyomtam a "Navigation" gombot. Mielőtt felolvasta volna az összes indexképet, összeomlott és bootolt. (45")

2006. szeptember 10.
Elindítottam 3 Simpson család epizód másolását DVD-RW-re. Mikor kicsivel később odanéztem, a berendezés ki volt kapcsolva. Elindítottam, de a lemezről hiányoztak a másolásra kijelölt epizódok. Újrakezdtem. Kb. 10 perc múlva a szemem láttára kezdett bootolni. Harmadszor is elkezdtem a másolást, de most már csak egy epizóddal. A felénél meghalt. Másik lemezre is megpróbáltam, attól is elszállt. A másik két részt sikerült átmásolni.

2006. szeptember 11.
Ugyanaz, mint 4-én. Betettem ugyanazt a saját gyártású DVD-R-t, beléptem a "Navigation" menübe, mire az indexképek felolvasása közben megfagyott és bootolt. És újra.

2006. szeptember 12.
Időzített felvétel kezdődött volna. A tunert áthangolta a megfelelő adóra, de a szokásos 10-15 másodperces szünet a felvétel megkezdése előtt a végtelenségig tartott. Az előlapi kijelzőn az üzemmódjelző animált tárcsa nem kezdett el "forogni", csak a jobb felső kvadráns villogott pirosan. Majd watchdog reset. Pár perc után kihúztam a falból. Visszadugtam. Hat percig molyolt.

2006. szeptember 13.
Megnyomtam a "Programme" gombot, mire elfeketedett a kép, elnémult a hang. A távirányítóra többé nem reagált a berendezés. Az előlapi gombbal ki tudtam kapcsolni. Bekapcsoltam, mire az egész jelenség megismétlődött. Újabb bekapcsolás után végre normalizálódott a helyzet.

2006. szeptember 15.
Törlés lelassul, fagyás, kézi reset, 9'10" boot. Újabb próbálkozás. Az indexkép nem kezdett el mozogni. A bitkolbász nem indult el, csak simán megfagyott minden. Kézi reset. Másfél perces boot.

Másik film törlésekor lassulás, fagyás, kézi reset, 9'13" boot.

2006. szeptember 16.
Egy playlist összeállítás után lefagyott. Watchdog reset. 8'45" boot. A playlist megmaradt, de megduplázódott. Egyik példánya felülfestette a másolhatatlan Simpson epizódot. Két különböző indexkép, cím, kategória, sorszám. Azonos jelenetlista. Módosítani akartam az egyiket, mire megint resetelt. 50" bootolás. Megváltoztatta a playlistek sorszámozását.

2006. szeptember 17.
Létrehoztam egy playlistet. De az nem jelent meg a tartalomjegyzékben. Viszont keletkezett a semmiből egy 0 perces playlist. Kitöröltem.

Töröltem volna egy filmet. Lelassult, lefagyott, watchdog reset. 6'35" boot. Viszont ezután előkerült az előbb elveszett playlist.

2006. szeptember 18.
Törléskor a bitkolbász lelassult, eszköz lefagyott. Kézi reset. 8'25" boot.

Lejátszás közben el kellett volna indulnia egy felvételnek. Ehelyett bootolt egyet (1'10").

Ha a "PROGRAMME" gombot nyomtam meg, teljesen elfeketedett a kép. Ilyet már csinált máskor is, de akkor többszöri próbálkozás után elindult végre. Most nem. Az "EDIT" gombtól pedig lefagyott. Watchdog reset, 6 perc.

2006. szeptember 25.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelettel történő konzultációt követően írtam a kereskedőnek, hogy szívesen lemondanék arról a megtiszteltetésről, hogy a továbbiakban e berendezés büszke tulajdonosa legyek.

2006. szeptember 27.
Felhívtak a JVC Magyarországtól, további adatokat kérve.

2006. október 1.
A Simpson család 20 felvett epizódját akartam törölni.

2006. október 10.
Hajnali egykor kikapcsoltam a TV-t és a videót. Reggelre a "BYE" felirat virított az előlapon. A TV-t bekapcsolva pedig a "PLEASE WAIT" az OSD-n. A hajnali felvétel után nem tudott visszatérni standby állapotba. Kézi reset, cirka 5 percig bootolt.

2006. október 15.
Kikapcsoltam a TV-t, az üzent a videónak is, de annak megint fennakadt a szeme. Belefagyott a shutdown-ba. Kézi reset, 8'47" boot.

Törölni akartam cirka 20-25 Simpson családot. Ezalatt kétszer fagyott le a szokott módon. Kézi reset 5-7 perces bootolásokkal.

Egy régebben rögzített anyagot néztem éppen, mikor egy időzített felvételnek kellett volna indulnia. Ki is gyulladt a piros LED, de aztán egy perc múlva egyszer csak bootolni kezdett a berendezés.

Másfél órával később másik időzített felvétel indult volna amíg kimentem a konyhába. Mire bejöttem, épp a LOADING felirat villogott az előlapon.

Újabb törlés, újabb lefagyás. Kézi reset.

Újabb törlés, újabb lefagyás. Kézi reset. 5-6 percig bootolt. Újra megpróbáltam törölni ugyanazt a filmet, de megint lefagyott. 5'40" boot. És újra töröltem ugyanazt, és megint lefagyott. Kihúztam, bedugtam. Kb. 5 percig bootolt. És negyedszerre végre sikerült.

2006. október 29.
A Simpson család 19 epizódjának törlésekor...

2006. november 6.
A Simpson család 6 epizódjának törlése. A másodiknál lelassul, lefagyott, kézi reset, 6'45" boot. A hatodiknál ugyanez, 6'02", és nem törölte elsőre, csak másodikra.

Napközben három filmet rögzített. Mind a hármat XP-ben EP helyett.

2006. november 10.
Törlés közben lelassult, lefagyott. Kézi reset, 8 percen belül bootolt.

2006. november 12.
Törlés közben lelassult, lefagyott. Watchdog.

Egy órával később ugyanaz. Kb. 7 percig bootolt. A törlés sikertelen volt. Megismételtem, mire újra lefagyott. Kézi reset. Kb. 6 perces boot. A harmadik törlés végre sikerült.
Viszont közben el kellett volna kezdenie egy programozott felvételt, aminek így lőttek.

2006. november 16.
Beledermedt a kikapcsolásba. Kézi reset. Kb. 6 perces boot.

2006. november 25.
Törlés közben a bitkolbász lelassult. Fagyás, watchdog reset, kb. 1 perces boot. Ezután épp csak beléptem az EDITING menübe, mire megint ledermedt, watchdog, kb. 5 perces boot.

Egy film megnézése után törlés jött volna. Lassulás, fagyás, 10 perc után kézi reset. 6'35" boot.

2006. november 26.
A szokásos. Törlés, lassulás, fagyás. Kézi reset. Második próbálkozásra ugyanez. Harmadikra sikerül.

2006. november 28.
Felvett egy filmet, de a nem rendelt hozzá indexképet, és kézzel sem engedi beállítani.

2006. december 3.
A szokásos törlési mizéria 10 film törlése közben. Lelassult a bitkolbász, a gép lefagyott, kézi reset.

Időzített felvétel indult. A berendezés pár perc után fogta magát, és bootolni kezdett. A film eleje elveszett. :-(

2006. december 9.
Egy hajnali felvétel után a készülék nem kapcsolt ki. Állókép látszott a TV-n, feltehetően a felvett anyag utolsó kockája. Az előlapi kijelzőn villogott a kis tárcsaszerű jelzés.

10 anyag törlése közben:

2006. december 10.
Lejátszás közben megnyomtam a STOP gombot, mire kimerevedett a lejátszott anyag ahelyett, hogy visszakaptam volna az élő képet. A LIVE gombbal sem lehetett vissztérni a tuner képéhez. A normál kikapcsolás nem segített. Ki kellett húznom a konnektorból, majd bootoltatni.

2006. december 17.
10 film törlése közben: Ellenőrzésképpen beprogramoztam egy 3 perces felvételt. Nem kezdte el, viszont két gombnyomás után (PROGRAMME, EDIT) lefagyott. Watchdog reset. Kb. 6' boot.

2006. december 21.
Egy hajnali felvétel után a berendezés nem kapcsolt ki.

2006. december 24.
Délután, mikor nem volt bekapcsolva, kicsit cicergett a diszk. Vagy ettől, vagy mástól, de este nem tudtam bekapcsolni. Se a távirányítóval, se az előlapi gombokkal. Kihúztam, bedugtam, kb. 5 percig bootolt.

2006. december 26.
9 film törlése közben a bitkolbász lelassult, lefagyott. Watchdog reset, kb. 1 perces boot. Bekapcsolás után a DELETE menüben megfagyott. Watchdog reset, 3'50" boot.

Időzített felvétel indult volna, de a bemelegítés után bootolni kezdett. 6'20".

2006. december 27.
A szeptember 4-én említett lemezre tudtam még érni, de később megint összeomlott tőle a rendszer. Watchdog reset, 45".

2006. december 31.
8 film törlése közben kétszer fagyott le és bootolt a szokásos módon.

Aztán az augusztus 31-i események ismétlődtek. A "DIVIDE" művelet végrehajtása helyett fagyás, majd watchdog reset. Mindez kétszer.

2007. január 3.
"DIVIDE" művelettől lefagyott. Watchdog reset.

2007. január 7.
Törlés közben a bitkolbász lelassult, berendezés lefagyott. Kézi reset.

Időzített felvétel indult volna, de elszállt. 7 perces boot. Újra beprogramoztam a filmet, de nem indult el a felvétel. Viszont nem lehetett bemenni a "PROGRAMME" menube, az "EDIT" menübe lépve pedig lefagyott. Watchdog reset. 35". A következő bekapcsolás után csak az animált JVC logó ismétlődött a végtelenségig. (Ld. még 2006. II. 11.) Ki kellett húznom. 3'50" boot.

2007. január 14.
8 film törlése közben a bitkolbász lelassult, berendezés lefagyott. Kézi reset. 5'56" boot.

Egy film lejátszása közben egyszer csak elszállt, mint a győzelmi lobogó. Boot után újraindítottam a lejátszást, és előreugrottam volna a 15. percig a JUMP+ gombbal. Megint bootolni kezdett. Megint kipróbáltam, az eredmény ugyanaz. Kihúztam, bedugtam. Nem segített. Az EDIT/MODIFY/SCENE menüben megint megnyomtam a JUMP+ gombot, lefagyott, majd a watchdog resetelt. Újabb lejátszási kísérlet. A 00:15:30 pozícióra akartam ugrani, megfagyott, watchdog. A következő próbálkozás az volt, hogy a végére ugrottam, majd onnan haladtam vissza. A második JUMP- hatására megfagyott, watchdog. (Valamennyi bootolás 45-50 másodpercig tartott.)
Feladtam. Ez a film elveszett. :-(

Még egy kísérletet végeztem: az EDIT/MODIFY menüben a bélyegképen a film elejére ugrottam, majd megnyomtam a JUMP+ gombot. Lefagyott, bootolt.

2007. január 27.
Törlés közben a szokásos. A bitkolbász lelassult, a berendezés lefagyott. Watchdog reset, 5'31" boot.

2007. március 24.
A távvezérlőről nem lehetett azonnali felvételt indítani, csak az előlapi gomb megnyomásával.

2007. március 25.
A felvétel gomb most sem hatásos a távirányítón. Kézi reset. Nem segített rajta. Pedig emlékeim szerint egyszer már volt ilyen, és akkor helyrejött.

2007. április 1. (Nem, ez nem tréfa.)
Törléskor a bitkolbász lelassult, a berendezés lefagyott. Kb. 10 perc után kézzel reseteltem. A törlést meg kellett ismételni.

2007. április 2.
Törléskor a bitkolbász lelassult, a berendezés lefagyott. Watchdog. 5'20" boot.

2007. április 4.
Beadtam reggel a szervizbe.

Elmondásuk szerint kicserélték a DVD egységet és a "panelt". Nem nagyon értettem, hogy ennek mi köze az eddigi tünetekhez, de amíg nem nekem kell állni a javítás költségeit, nem kukacoskodom.


2007. augusztus 2.
Lejátszás közben spontán reset.

2008. január 5.
A tálcát nem lehet kinyitni. Kézi reset után helyrejött.

2008. január 21.
A tálcát nem lehet kinyitni. Kézi reset. 25 percnyi erőlködés után még mindig nem bootolt be. Kihúztam a konnektorból és vissza. További 46 percnyi hiábavaló villogás. Az optikai meghajtó a belső nyitógombra sem reagál. Újraindításkor a winchester nem kezd ciceregni, tehát még addig sem jut el a program, hogy megpróbálja kifésülni a lemez tartalmát.

Vihetem vissza a szervizbe. :-(

2008. február 4.
Egy darab kondenzátor a tápegységben: 454 Ft. Munkadíj: 9360 Ft. Hazahoztam, és nem ad ki zöld színt a SCART csatlakozón. :-( Már teljesen kezdem megszokni a cipelését...


2008. szeptember 16.
Egy -RW lemez lezárása közben bootolni kezdett. A lemez tartalma megsemmisült.

2008. október 22.
Nem először fordul elő, hogy időzített felvétel végeztével nem kapcsol ki, hanem bekapcsolt állapotban marad.

2008. október 23.
Egy barátom asztali írójaval készült lemeztől bootolni kezdett dubbing közben. Második kisérletre is. (Ugyanebből a forrásból már több tucat Simpson családot és Futuramát kaptam minden gond nélkül.)

2008. október 27.
Belefagyott egy DVD-RW formázásába. "PLEASE WAIT". A watchdog sem hozta ki belőle. Kézi reset. Utána már azt mondta az imént formázott lemezre, hogy üres a tálca. Lemez ki, újabb kézi reset. A lemezre azt mondta egy elemzőprogram:
State of Last Session: reserved/damaged ... Track State: complete incremental,damaged

2008. november 17.
Playlist módosítása közben egyszer csak bootolni kezdett.

2008. november 19.
Időzített felvétel végeztével nem ment standby állapotba, hanem bekapcsolva maradt.

2008. november 26.
Gombnyomásra tálca ki, lemez ki, tálca be. A standby gomb hatására viszont nem megállt, hanem bootolni kezdett.

2008. december 2.
Pont mint szeptember 16-án. Kinyírt egy -RW lemezt.

2008. december 5.
DVD-RW -> HDD dubbing közben elszállt.

2009. január 25.
Mint december 2-án: egy DVD-RW lezárása közben elszállt.

2009. február 11.
A standby gomb megnyomásától nem kikapcsolt, hanem bootolni kezdett.

2009. február 12.
Átrendeztem a csatornákat a TV-n, és mikor az le akarta tölteni az új beállításokat az AV linken, a video elszállt.

2009. május 28.
Időzített felvétel után nem kapcsolt ki. Ezt egy napon belül kétszer is eljátszotta.

2009. június 3.
Gyorsított lejátszás közben watchdog reset.

2009. szeptember 30.
Felvétel+lejátszás közben watchdog reset.

2009. december ?.
Időzített felvétel után nem kapcsolt ki.

2009. december 28.
Mint 2006. július 9-én. A számgombokkal nem lehet csatornát váltani, csak léptetéssel.

2009. december 28.
Mint tegnap: A számgombokkal nem lehet csatornát váltani, csak léptetéssel. Aztán egy-két óra után magától megjavult.

2010. január 25.
DVD→HDD másolás közben bekapcsolta a TV-t. Ez már nem először fordult elő az élete során.

2010. január 26.
Mint december 28-án. Sem showview, sem kikapcsolás nem segített, csak a kézi reset.

2010. április 14.
DVD-RW lezárásakor elszállt. A lemezt nem rontotta el.

2010. április 15.
Lejátszás közben elszállt.

2010. november 12-15.
Sokadszor játssza el, hogy felvétel után nem kapcsol ki. Most az egész hétvégén ment emiatt.

2011. január 27.
Felvétel után nem kapcsol ki. Kétszer is.

2011. június 4.
Lejátszás közben elakad, majd watchdog reset.

2011. június 27.
Vasárnap este 10-kor egy hétórás DVD-írást indítottam. Reggel bekapcsolva várt rám. Két és film volt a lemezen.

Újraindítottam a félbeszakadt film kimásolását. Este megjőve azt láttam, hogy fél film másolása után fennakadt a szeme. Egész nap így ácsorgott. Kézi reset. Félóra villogás után kihúztam. További háromnegyed órányi erőlködés után kipecáztam a bent lévő lemezt. Újabb újraindítás...még villog.

2011. június 29.
Kicseréltem két felpuffadt elektrolitkondenzátort a tápegységben. És láss csodát! Helyrejött. 40 forint.

2011. szeptember 11.
Ez tényleg egy rossz nap. Megint ledöglött. Nem bootol többé, csak csendben villog. Belemérve azt látom, hogy a DVD meghajtó 5 V-os tápja alig több mint 4 volt.

2011. szeptember 12.
Négy híján az összes régi elektrolitkondenzátort kicseréltem. És nem füstöl, hanem működik!!! :)

2011. október 2.
Kár volt a füstöt emlegetni! :-(
A szimmetria kedvéért még három kondit kicseréltem, mire többé nem indult el, helyette valami sosem látott, érdekes kombinációban gyúltak ki a lámpák az előlapon. Nekiálltam volna mérni a tápegységet, de zárlatot csináltam. Pukkanás, füst, bizti ki, automata le. Inkább beviszem a szervizbe. Ha ilyen hülye voltam, hogy nem hagytam békén a jól működő eszközt, akkor fizessek! :-(

További megfigyelések

A dokumentációban ez áll:

A magyar változatban (az eredeti helyesírással):
E cím Napi felvételű/ Napi felülírású.
E cím Napi felvételű/ Heti felülírású.

A berendezés következetesen fordítva használja a két szimbólumot.

Gyári száma: 159B0378